Tryghedsalarm

Tryghedsalarm


Ekstra tryghed for pårørende


Er din mor eller far alene hjemme - f.eks. efter en hospitalsudskrivelse eller et afsluttet genoptræningsforløb?


I så fald er det ikke utænkeligt, at du som pårørende er lidt ekstra bekymret i den første tid. En del af bekymringen kan afhjælpes med lidt hyppigere besøg fra din Besøgsven. Men i tiden mellem vores og dine egne besøg, kan man godt gå og bekymre sig om alt står vel til. Vi har værktøjet til at gøre denne bekymring lidt mindre.

 

Med en basis Tryghedsalarm får de pårørende advarsel på SMS, hvis den ældre aktiverer alarmen med et enkelt tryk. De pårørende kan ringe enheden op, som står hjemme hos den ældre, og tale igennem den som en telefon. Dit opkald bliver automatisk besvaret af enheden og I kan tale sammen.

 

Installation: kr. 99,- inkl. moms (engangsbeløb). Vi programmerer enheden til de ønskede telefonnumre. Op til 4 forskellige pårørende kan blive advaret på SMS og 1 telefonnummer kan også blive ringet automatisk op af alarm-enheden, hvis man ønsker det.

 

Månedlig leje for basismodellen: kr. 179 inkl. moms (min. 6 mdr.) inkl. SIM-kort. Du kan vælge at betale lejen via din månedlige Besøgsven-faktura.

 

Opsætning og nedtagning af enheden i hjemmet sker i forbindelse med et af vores almindelige besøg hos den ældre. Hvis man ikke allerede får besøg, kan vi sende enheden med posten, hvorefter man selv skal tilslutte strømmen og stille enheden i sin stue – så enkelt er det. Levering med Post Nord til hjemmeadressen koster kr. 75.


Tryghedsalarmen kan udvides med bevægelsessensorer (mellempakke), som kan holde øje med om den ældre skulle falde om eller blive bevidstløs. Med en sensor i stuen og soveværelset, som registrerer bevægelse når den ældre er hjemme, kan de pårørende blive alarmeret, hvis der ikke har været nogen bevægelse i længere tid. De pårørende modtager en alarm-SMS og kan reagere ud fra den.


I mellempakken medfølger også en magnetkontakt til døren. Hver gang døren i den ældres hjem bliver åbnet, kommer der et ”dørklokke” signal fra enheden i stuen, så den ældre advares om at nogen kommer ind ad døren.

 

Udvidelsen med bevægelsesdetektorer forudsætter, at den ældre husker at trykke på fjernbetjeningen til alarmen hver gang den ældre kommer hjem eller forlader hjemmet. Derfor anbefaler vi kun denne udvidelse til de ældre, der er friske nok mentalt til at huske netop at slå til eller fra om man er hjemme eller ej. (Til ældre med begyndende demens anbefaler vi, at man nøjes med basisalarmen, da personer med demens glemmer at registrere på fjernbetjeningen om de er hjemme eller ude).

 

Mellempakke indeholder udover basispakken også 1 rumføler + 1 dørkontakt + 2 fjernbetjeninger. Månedlig leje for mellempakken er kr. 229 inkl. moms og inkl. SIM-kort. En ekstra bevægelsessensor koster kr. 40 i tillægsleje pr. måned (kr. 269 inkl. moms i alt). Vi anbefaler, at man både har en sensor i soveværelset og stuen/opholdsrummet, hvis man ønsker overvågning af manglende bevægelse.

 

Tryghedsalarmen sender desuden besked til de pårørende, hvis der skal skiftes batteri i en fjernbetjening eller sensor, eller hvis strømmen er gået hjemme hos den ældre. Alarmen virker stadig i op til 24 timer i tilfælde af strømafbrydelse, da der sidder et backup-batteri i enheden. Alarmer sendes via mobilnetværket, så det er en forudsætning, at der er mobildækning på den adresse, hvor enheden skal stå.


Alarmering via sociale medier

Der er en ekstra smart funktion ved denne Tryghedsalarm, som betyder at man kan få alarmer tilsendt som opslag i en Facebook gruppe. På den måde kan man ubegrænset udvide gruppen af personer, der alarmeres hvis den ældre aktiverer en alarm, eller hvis bevægelsessensorerne har registreret manglende aktivitet. I Facebook-opslaget kan de pårørende skrive kommentarer så andre kan se, at nogen har taget affære. Facebook gruppen er hemmelig og kan kun ses af de familiemedlemmer, I inviterer til den.

 

Hvis du ønsker denne ekstra funktion, skal du tegne et månedsabonnement hos Feelsafe, som koster kr. 49 om måneden inkl. moms. Feelsafe hjælper gratis med at lave de nødvendige opsætninger på Facebook, så det er nemt for jer at komme i gang.


Dansk producent

Den danske producent Feelsafe, som har udviklet Tryghedsalarmerne, har samarbejdet med Hjerneskadeforeningen om brugerfladen og funktionalitet. Både basispakken med SOS-alarmering og mellempakken, der tillige har bevægelsesdetektorer, kan betjenes af personer, som f.eks. har en hjerneskade. Installation og opsætning kræver dog som regel vores hjælp.

 

I skemaet nedenfor kan du se hvad det koster for de forskellige Tryghedsalarmer:

Priser inkl. moms:

Basis

Mellempakke

Mellempakke

+ ekstra sensor

Installationsgebyr

kr. 99,-

kr, 99,-

kr. 99,-

Månedsleje

kr. 179,-

kr. 229,-

kr. 269,-

Mindste lejeperiode er 6 måneder. Installation og 1. måneds leje forudbetales. Hvis du ikke er kunde i forvejen, opkræves tillige et depositum, som refunderes efter endt lejeperiode.

Lej en Tryghedsalarm af os

Alle kan leje en Tryghedsalarm og få den tilsendt med posten. Så skal man selv tænde for strømmen til enheden og stille den i stuen eller hvor man oftest opholder sig. Installationen betyder, at vi programmerer enheden til de numre, der skal adviseres ved alarmaktivering.


Hvis man ønsker en Mellempakke med bevægelsessensorer og dørkontakt, kræver det lidt mere at sætte op. Vi anbefaler derfor, at man nøjes med Basispakken, hvis man selv skal stå for opsætningen.


Eksisterende Besøgsven-kunder kan få opsat en Tryghedsalarm med eller uden sensorer ved et af vores faste besøg eller ved nærmere aftale. Hvis du bor i Nordsjælland eller Storkøbenhavn, og ikke normalt er kunde hos os, kan vores Besøgsven køre hjem til dig og sætte alarmen op mod timebetaling.


Køb en Tryghedsalarm eller billig tyverialarm

Hvis du ønsker at købe en Tryghedsalarm eller en anden brugervenlig og billig tyverialarmer fra samme danske producent, henviser vi til deres website www.feelsafe.dk, hvor alle produkterne kan købes.


Leje af Tryghedsalarmer sker dog kun gennem Allerød Senior Service. Vi sender i hele landet og tilbyder opsætning hos vores kunder i Nordsjælland, København og hvor vi ellers normalt kører ud.