Om os

Charlotte

Hej!

Jeg hedder Charlotte og er indehaver af Allerød Senior Service.


Før COVID-pandemien var jeg ansat i Furesø Rehabilitering, hvor jeg oplevede, hvordan ældre mennesker ofte var magtesløse og overladt til dem selv, når de kom hjem i egen bolig efter et genoptræningsforløb. Tilbuddene fra det offentlige rakte slet ikke nok til at dække de ældres behov. Jeg oplevede især en frustration over, at de ældre måtte sidde meget af tiden alene, fordi de pårørende ikke magtede opgaven og kommunen ikke trådte tilstrækkeligt til.

 

Derfor tog jeg det initiativ at tilbyde ældre og deres pårørende, at jeg kan komme forbi den ældre én eller flere gange om ugen, hvor vi har tid til at være sociale sammen, hygge os og snakke, men også få nogle af de daglige, praktiske ting løst, som kommunens hjemmehjælp springer over – eller slet ikke hjælper med.

 

Under min ansættelse i Furesø Kommune har jeg fået opbygget kompetencer og taget kurser i bl.a. mødet med borger, der har en demensdiagnose. Jeg fik også kurser i hygiejne og under pandemien lærte jeg alt om værnemidler og forebyggelse af smitte. De værktøjer har jeg taget med i mit arbejde som besøgsven.

Før min tid på ”Rehab” var jeg i en kort overgang sikkerhedsvagt i både Norge og Danmark efter en karriere på over 20 år i høreapparatvirksomheden Widex. I dag er mit job udelukkende at være professionel besøgsven.

 

Jeg har fire voksne døtre og snart to børnebørn. Det ældste barnebarn fik vi i 2021, og hun har ind imellem været med på besøg hos nogle af mine kunder. Det er rigtig hyggeligt.

 

Min familie er også medlem af Servicehundeforeningen og er for tiden fodervært for en lille labrador, som snart skal være servicehund for en borger med angst eller PTSD. Den kommende servicehund har også fået lov til at komme på besøg hos nogle af kunderne. Det har skabt stor glæde og er også blevet populært blandt plejepersonalet, når hunden har været med på plejehjemsbesøg.

 

Min mand hjælper med det administrative og tager ind imellem telefonen, hvis jeg er optaget hos en kunde. Jeg støtter Ældresagen, Alzheimerforeningen og Gigtforeningen. Virksomheden er desuden medlem af SMV Danmark.

Sally er vores første hvalp fra Servicehundeforeningen, som vi har været fodervært for. Sally har været med på besøg hos flere af mine kunder.